Сирський розказав про вплив Курської операції на ситуацію під Покровськом

Росія хоч і не перекинула з Покровського району багато військ, за винятком однієї бригади морської піхоти, але тепер росіяни не можуть маневрувати своїми резервами.

t.me/osirskiy

Курська операція позбавила російських окупантів можливості маневрувати своїми частинами. Вона допомагає Україні не втратити Покровськ, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю CNN у відповідь на питання, чи відвернула Курська операція сили РФ від Покровського напрямку і чи може Україна втратити Покровськ.

Генерал наголосив, що останній тиждень Росія не просунулась ні на метр, що є підтвердженням того, що стратегія України працює. Зараз в районі Покровська зміцнюють оборону.

- Супротивник зосередив на Покровському напрямку найбільш підготовлені свої частини. Але ми позбавили його можливості маневрувати своїми частинами та перекидати свої частини посилення з інших напрямків, - сказав Сирський.

За його словами, Росія хоч і не перекинула з Покровського району багато військ, за винятком однієї бригади морської піхоти, але тепер росіяни не можуть маневрувати своїми резервами так, як раніше. Відчувається ослаблення, запевнив Сирський, і на інших напрямах – знизилась кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступальних дій.

- Покровський напрямок, по суті, залишається для нас найпроблемнішим. На інших напрямках ситуація стала більш стабільною. Тому я вважаю, що цю стратегію було обрано правильно, і вона принесе нам бажаний результат, - наголосив головнокомандувач.