В Ірані зізналися, що відправили РФ ракети та дрони - обміняли на сою та пшеницю

Зброю для атаки на Україну росіянам передали бартером.

facebook.com/intimeconcept

Член комітету з питань національної безпеки та зовнішньої політики іранського парламенту Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив посилання іранських балістичних ракет до Росії, які вона використовує для обстрілів України. Про це пише іранське видання "Iran International".

Ардестані пояснив, що Іран нібито змушений обмінюватися з Росією товарами в рамках бартерних угод для задоволення власних потреб. Йдеться про імпорт сої та пшениці. Згідно з домовленостями, Тегеран зобов'язався передати Москві ракети та дрони.

– Частина цього бартеру включає посилання ракет, інша – передачу військових безпілотників Росії. Гірше ніж зараз уже не буде. Ми даємо ракети "Хезболлі", ХАМАС та "Хашд аш-Шаабі", чому б не дати їх Росії?, - сказав він.

Політик наголосив, що Іран заробляє на продажу зброї та обходить санкції завдяки співпраці з Росією, отримуючи від неї сою, кукурудзу та інші товари. За його словами, передаючи ракети та БПЛА, Тегеран підтримує свого союзника – Росію. Він зазначив, що Київ нібито також купує зброю у Європи.

– Якщо Європа продає зброю Україні, а НАТО залучено до конфлікту, чому б нам не підтримувати нашого союзника, відправляючи ракети та безпілотники?, – заявив іранський депутат.

Тим часом представник МЗС Ірану Насер Канаані дав інтерв'ю іранським ЗМІ. У ньому він спростував інформацію про передачу балістичних ракет Росії, заявивши, що Іран "не бере участі у конфлікті". Чиновник вкотре стверджував, що іранська сторона нібито підтримує політичне врегулювання "розбіжностей" між Росією та Україною.