Українка Марина Мажула здобула "срібло" на Паралімпіаді-2024 у веслуванні

У цій дисципліні наша команда вже має дві медалі.

paralympic.org

Українська спортсменка Марина Мажула здобула для України другу медаль на Паралімпіаді-2024 у змаганнях з веслування на байдарках та каное, вигравши срібло у фіналі на дистанції 200 метрів у класі KL1 серед байдарок-одинаків. Про це пише "Суспільне.Спорт".

У фіналі українка змагалася із сімома іншими спортсменками, включаючи чемпіонку Токіо-2020 — німкеню Едіну Мюллер. Мажула фінішувала другою, поступившись лише представниці Чилі Катерині Воллерман на одну секунду.

Ця Паралімпіада стала другою у кар'єрі Мажули. Раніше на Іграх у Токіо-2020 вона також взяла срібло на дистанції 200 метрів, показавши результат 54.80 секунд. У Париж вона пройшла у фінал, вигравши кваліфікаційний заїзд із результатом 54.85 секунди. Виступи Марини на Паралімпіаді завершені, але в останній день змагань за медалі у веслуванні боротимуться ще два українські спортсмени — Владислав Єпіфанов та Андрій Кривчун.

Це срібло стало 80-ю медаллю для України на Паралімпіаді-2024, а веслування на байдарках та каное – десятим видом спорту, в якому Україна здобула нагороди на цих Іграх.