Ілон Маск пообіцяв висадити перших людей на Марс у найближчі 4 роки

Термін очікуваного старту місії скоротили вдвічі.

REUTERS

Політ на Марс може стати реальністю в найближчому майбутньому і перші люди можуть висадитися на планеті вже через 4 роки. Про це заявив генеральний директор SpaceX Ілон Маск, повідомляє Reuters.

Він уточнив, що його компанія планує запустити перші безпілотні кораблі Starship на Марс за два роки, коли відкриється наступне вікно для пересадки із Землі на Марс. Якщо посадки пройдуть успішно, компанія розпочне пілотовані польоти на Марс через 4 роки.

- Ці місії будуть безпілотними, щоби перевірити надійність посадки на Марс. Після цього кількість місій збільшуватиметься експоненційно, і ми збудуємо самодостатнє місто на Марсі приблизно за 20 років, - заявив Маск.

Маск впевнений, що Starship допоможе йому досягти мети. Бізнесмен планує створити багатоцільовий космічний корабель нового покоління для відряджання людей і вантажів на Місяць цього десятиліття і на Марс у майбутньому.

Ще у квітні, Маск, який заснував SpaceX у 2002 році, прогнозував, що перший безпілотний корабель досягне Марса через п'ять років, а люди – через сім. Однак зараз він скоротив ці терміни вдвічі. За даними агентства, у червні ракета Starship успішно здійснила гіперзвукове повернення з космосу, приземлившись в Індійському океані, завершивши повний випробувальний політ навколо Землі з четвертої спроби.