Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри

Boeing Starliner успішно приземлився у пустелі Нью-Мексико.

x.com/nasa

Космічний корабель NASA Boeing Starliner, який з технічних несправностей провів на Міжнародній космічній станції два місяці замість восьми днів, приземлився у пустелі Нью-Мексико (США). Його екіпаж залишився на орбіті Землі. Про це повідомили у NASA та показали, як це відбувалося.

Для повернення Boeing Starliner використав маневрені двигуни. Однак таке рішення було пов'язане безліччю небезпек, тому двох астронавтів вирішили залишити на МКС.

Через 5 годин після відстиковки космічний корабель повернувся в атмосферу Землі на орбітальних швидкостях близько 27 400 км/год. Приблизно через 45 хвилин він розгорнув свої парашути, щоб уповільнити зниження. Boeing Starliner успішно приземлився у пустелі Нью-Мексико.

У NASA вже заявили, що їхні фахівці разом із приватними компаніями відновлять капсулу Starliner і продовжать розслідування причин несправності двигунів у космосі. Однак фахівцям не вдасться проаналізувати частину транспортного засобу, в якому розміщували двигуни – її від'єднали перед тим, як корабель увійшов до атмосфери Землі. Як і передбачалося, сервісний модуль з несправними двигунами згорів, тому дослідникам доведеться використовувати моделювання, щоб з'ясувати причину пошкодження.