Telegram став загрозою нацбезпеці, але заблокувати його складно, - Буданов

Заблокувати Telegram, як це було з "Однокласниками" та "Вконтакте", технічно важче, зазначив голова ГУР.

Глава Головного управління розвідки Кирило Буданов називає месенджер Telegram загрозою українській національній безпеці. При цьому він зазначив, що закрити месенджер для України складно, хоч він до цього ніколи і не закликав. Про це глава розвідки розповів в інтерв'ю Радіо Хартія.

- Telegram – це шкідливо. Я ніколи не боявся цього казати. Це загроза нашій національній безпеці. Я це говорю абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили. Telegram - це головне джерело отримання інформації у суспільстві згідно з нашими дослідженнями. Він випередив абсолютно все. Я не за те, щоб його просто взяти та закрити. Це досить важко зробити, але можливо, – сказав він. - Я виступаю за те, щоб "офізичити" всі телеграм-канали. Якщо ти хочеш вести якісь новини - будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ чи громадянина України. І тоді він має відповідальність.

Буданов додав, що заблокувати Telegram, як це було з "Однокласниками" та "Вконтакте", технічно важче, але можливо. А ось Twitter голова ГУР назвав нешкідливим.