Україна закликала Іран не передавати Росії ракети та пригрозили "руйнівними відносинами"

Київ нагадав Тегерану, що під загрозою опиниться не лише Україна, а й увесь світ.

wikipedia.org/

Українська сторона звернулася до Ірану у зв'язку з можливою передачею балістичних ракет Росії. Київ просить Тегеран утриматися від підтримки країни, яку визнано міжнародним суспільством агресором. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

- Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматися від передачі Росії, яка, згідно зі Статутом ООН та норм міжнародного права, є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки, - заявили в МЗС.

У відомстві нагадали, що вже понад два роки українці страждають від щоденних атак, зокрема ударів іранськими дронами. Як зазначається у повідомленні, поглиблення співпраці між РФ та Іраном ставлять під загрозу не лише нашу країну, а й увесь світ. Також у МЗС пригрозили "руйнівними відносинами" між Києвом та Тегераном у разі, якщо Москва отримає іранські ракети.

- Іран повинен повністю та остаточно припинити зброю Росії, щоб діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва щодо непричетності до підживлення російської військової машини смерті. Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет у Російську Федерацію це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.