Українців попередили про фейковий сайт ДТЕК - може викрадати дані та заражати вірусами

Шахраї можуть поширювати шкідливі посилання по різних каналах.

dtek-kem.com.ua

Українців попередили про можливе шахрайство з використанням фейкового домену ДТЕК. Шахраї за його допомогою можуть виманювати особисті дані у користувачів зі столиці, повідомляє пресслужба компанії.

- У ДТЕК "Київські електромережі" попереджають про можливе шахрайство з використанням фейкового домену – dtek-kem-ua.mywire.org. Шахраї можуть поширювати шкідливі посилання по різних каналах (електронна пошта, месенджери, соцмережі) нібито від імені енергокомпанії з метою викрадення персональних даних або розповсюдження комп'ютерних вірусів. Фахівці з інформаційної безпеки ОСР вжили необхідних заходів, але також просять клієнтів бути пильними, - попередили у ДТЕК.

При переході за фейковим посиланням ви ризикуєте надати зловмисникам доступ до своєї конфіденційної інформації, попередили у компанії. А тому українців закликали не переходити за невідомими посиланнями у месенджерах, соцмережах, СМС чи електронній пошті, а також не відкривати та не завантажувати файли з листів від підозрілих адресантів.