У Києві та Хмельницькому затримали паліїв авто ЗСУ, їм загрожує 10 років в'язниці

Зловмисники діяли за вказівкою спецслужб РФ.

т.ме/СБУкр

Служба безпеки України спільно з правоохоронцями затримали паліїв авто Збройних сил України у Києві та Хмельницькій області. Про це повідомляє Telegram-канал Служби безпеки України.

-За інструкціями з Росії зловмисники спочатку відстежували локації потенційних цілей та "узгоджували" їх зі своїми російськими кураторами. Потім фігуранти прибували на місця паркування службових автомобілів і підпалювали їх за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей, - пише СБУ.

У Києві по гарячих слідах затримали двох хлопців, які підпалили мультівен військових, який ремонтували після виконання завдань. Зловмисниками були мешканці Донецької та Дніпропетровської областей. Вони прибули до Києва у пошуках заробітку і спочатку будували укриття у дитсадках, але згодом пішли на співпрацю з агресором в обмін на легкі гроші.

Ще двох паліїв було затримано на Хмельниччині. Вони намагалися знищити службовий позашляховик ЗСУ. Після цього планували продовжувати серію злочинів на заході України. В СБУ уточнили, що зловмисниками виявилися двоє мешканців Вінницької області, які потягом прибули до Хмельницького і для виконання підпалів оселилися у заздалегідь орендованій квартирі.

За наявними даними, російські куратори не заплатили затриманим за злочини. Всіх чотирьох повідомили про підозру за статтями про перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період та про умисне пошкодження майна. Нині вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув'язнення.