Зеленський на "Рамштайні" пояснив, що треба зробити для закінчення війни восени

Що президент Зеленський сказав на засіданні у форматі «Рамштайн» у Німеччині.

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині закликав партнерів зробити цю осінь "часом падіння російської агресії". Для цього Україна має отримати більше зброї, F-16, систем ППО. інвестицій у військове виробництво та дозвіл використовувати далекобійну зброю по російській території. Промова Зеленського опублікована на сайті Офісу президента.

- Я радий, що тут представлені США, Велика Британія, Франція, Італія. Я хочу сказати це відкрито, щоб не було жодних спекуляцій. Завдяки нашій спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції, зокрема в Криму. Ці операції дозволили нам повернути безпеку в Чорне море і наш експорт продовольства. Зараз ми чуємо, що ваша політика щодо далекобійності не змінилася, але ми бачимо зміни щодо ракет ATACMS, Storm Shadow і SCALP – дефіцит ракет і співпраці. І це стосується навіть нашої території, яку окупувала Росія, включно з Кримом. Ми вважаємо такі кроки помилковими, - заявив Зеленський.

Також президент заявив, що Україна готова виробляти більше зброї, проте наразі не має на це грошей.

- Ми готові виробляти більше власної зброї тут, в Україні. Ми готові працювати з вами над спільним виробництвом. Це й безпілотники, і ракети, й інше озброєння, яке добре зарекомендувало себе в бою і може посилити ваших людей у силах оборони після цієї війни. Для цього нам потрібне фінансування – ми готові швидко виробляти все, що допоможе нам закінчити цю війну, а саме здійснити вирішальний тиск на Росію заради справжнього миру, - розповів президент.