На Львівщині суд засудив до 13 років ув'язнення чоловіка за вбивство таксиста під час Євро-2012

Також він має сплатити компенсацію сім'ї жертви.

lv.npu.gov.ua

Городоцький районний суд Львівської області засудив до 13 років позбавлення волі Назара Дубенського, який по-звірячому вбив водія таксі під час Євро-2012. Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому в Єдиному реєстрі.

Суд встановив, що Назар Дубенський увечері 28 червня 2012 року взяв таксі, щоб дістатися із центру Львова до села Суховоля. За даними слідства, під час поїздки на заправку між водієм Ігорем Паком та пасажиром Дубенським виникла суперечка, оскільки у клієнта не вистачало грошей розрахуватися за послуги. Дубенський запевнив його, що сплатить після приїзду, але, коли таксі зупинилося у кінцевій точці, дістав пістолет і застрелив водія.

Після вбивства, за даними поліції, Дубенський одягнув на голову Ігоря Пака поліетиленовий пакет, обмотав його скотчем, а тіло закопав. Деякі речі вбитого він спалив, а телефон викинув у водойму. Спробувавши викрасти автомобіль Opel Astra, яким керував таксист, Дубенський не впорався з керуванням і в селі Зимова Вода з'їхав у кювет, після чого підпалив машину. У вироку також зазначено, що Дубенський зателефонував другові після вбивства та попросив допомогти. Свідок бачив, як обвинувачений ховав тіло вбитого.

Суддя Оксана Перетятько визнала Назара Дубенського винним у вбивстві, викраденні автомобіля та знищенні майна, засудивши його до 13 років в'язниці. Також він має виплатити 2,2 млн грн родичам загиблого. Термін відбування покарання буде рахуватися з моменту затримання (30 січня 2020 року), при цьому один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі.