Шуфрич розповів про свій стан після перенесеної операції

Нардепу видалили дві грижі.

Андрей Асауленко/Суспільне

Народний депутат Нестор Шуфрич, якого напередодні відвезли із зали суду на швидкій та прооперували, поскаржився на погане самопочуття. За його словами, хірургічне втручання тривало 8 годин. Про це він розповів у коментарі "Суспільне".

– Вісім місяців мене не оперували, і операція, яка могла обійтися маніпуляціями, тобто маніпулятором, уже стала неможливою. Було проведено тиждень тому повноцінну глибоку операцію. Виправили дві грижі… Це зазнає певних ускладнень у зв'язку із забезпеченням роботи шлункового тракту. Те, чого можна було уникнути, сталося. Ми такі дії вважаємо тортурами, – сказав нардеп.

За його словами, адвокати вже направили звернення до ДБР із вимогою притягнути до відповідальності слідчих. Підозрюваний вважає, що з їхньої вини у його стані з'явилися ускладнення, а ці дії він розцінює як тортури та тиск. Як зазначив Шуфрич, після операції він почував себе погано і просив взяти участь у засіданні суду онлайн, але йому відмовили.

- Ми написали заяву до ДБР на слідчих, які, маючи сім рішень судів та ноту ЄСПЛ, яка зобов'язала уряд України забезпечити моє лікування, ігнорували це. І призвели до тяжких наслідків, які ви зараз бачите, – наголосив він.