Сини Назарія Яремчука після скандалу із сестрою відповіли, кому належать права на пісні батька

Діти артиста розповіли, кому належать права на пісні батька.

youtube.com/hromadske.зміст

Сини Назарія Яремчука Дмитро та Назарій після скандалу із сестрою Марією Яремчук відповіли, кому належать права на пісні батька. У липні співачка публічно підтвердила, що вперше стала мамою, і здивувалася, що зведений брат почав коментувати її особисте життя журналістам, хоча вони ніколи не спілкувалися. Марія також дорікнула родичу, що він забирав роялті з пісень батька. В інтерв'ю музичному подкасту "СучЦукрМуз" брати заявили, що їм і Марії як спадкоємцям належать суміжні права на хіти батька.

- Є пісня та авторські права на неї. У кого вони є? Є композитор і поет. Хто написав і створив цю пісню - їм належать авторські права. Виконавці, які співають цю пісню, мають суміжні права. Суміжні права належать спадкоємцям. Хто є спадкоємцем? Ними є ми з братом і мала (співачка Марія Яремчук. – Авт.). А щодо використання таткового виконання... Ми ніколи не заперечуємо, нікому претензії не виставляли. Навпаки, нам, буває, дзвонять, коли якийсь фільм знімається, і просять нашого дозволу на використання фрагмента. Ми лише за, але завжди кажемо, що, окрім нас, зателефонуйте, будь ласка, сестрі та авторам і дізнайтесь у них, – зазначили брати Яремчуки.

На початку серпня у кінотеатрах вийшов документальний фільм "Яремчук: Незрівнянний світ краси", ініціатором створення якого виступила Марія Яремчук. Фільм побудовано на ексклюзивних спогадах близьких Яремчука та культових діячів культури, а також на особистих щоденниках й унікальних хроніках виконавця. Діти Яремчука від першого шлюбу участі у зйомках проєкту не брали, але відмовилися пояснювати чому.

Марія Яремчук – дочка Назарія Яремчука від другого шлюбу. Від перших стосунків у артиста є два сини - Назарій та Дмитро.

Назарій Яремчук – уродженець Чернівецької області. 1987 року йому було присвоєно звання народного артиста Української РСР, а 2021-го посмертно - Героя України. Найвідоміші хіти у його виконанні: «Незрівнянний світ краси», «Чуєш, мамо», «Якщо мине любов», «Батько і мати», «Зачаруй», «А матіоли цвіт», «Червона рута», «Водограй», «Смерекова хата», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Родина», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Писанка», «Гей ви, козаченьки», «Я ще не все тобі сказав».