У Закарпатському ТЦК спростували побиття мобілізованого: Помер у лікарні від інфаркту

Військкоми стверджують, що чоловікові стало погано і його одразу госпіталізували.

Суспільне Полтава

У Закарпатському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на скандал із смертю мобілізованого. У відомстві запевнили, що чоловіка ніхто не бив, а помер він нібито від інфаркту.

За версією військкомів, 28 серпня до Мукачівського ТЦК доставили чоловіка, який підлягає мобілізації. Спочатку той потрапив у поліцію за заявою співмешканці, яку він нібито побив. Правоохоронці з'ясували, що він підлягає призову на військову службу. Як зазначили у відомстві, чоловік пройшов ВЛК, після чого його відправили до навчального центру - дорогою йому стало погано, та мобілізованому викликали швидку допомогу.

- 01.09.2024 року під час транспортування команди до навчального центру громадянин звернувся до супроводжувальних військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття. Громадянина було госпіталізовано до КНП "Свалявська міська лікарня", де він помер. За висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) і не пов'язане із травматичними подіями", - стверджують у ТЦК.