ЗСУ зупинили просування російських військ у бік Покровська, - Сирський

Головнокомандувач пояснив, навіщо ЗСУ зайшли до Курської області.

/t.me/osirskiy

Збройні сили України змогли зупинити просування російської армії біля Покровська. У цьому районі Україна зазнавала значного терору від росіян, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

За його словами, Покровський напрямок був епіцентром війни на сході України. Проте на сьогоднішній день українським військам вдалося зупинити поступ Росії, запевнив Сирський.

– За останні шість днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр. Іншими словами, наша стратегія працює, - сказав він, зазначивши, що Україна змогла позбавити росіян маневрувати здібності та розгортати їхні сили підкріплення за іншими напрямками. - Це ослаблення, безперечно, відчувається в інших областях. Наголошуємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність настання зменшилась.

Наразі росіяни знаходяться на відстані 11 км від Покровська. Як розповідав Сирський, там росіяни активно використовують свою перевагу в живій силі та військовій техніці. ЗСУ продовжують давати відсіч загарбникам.