Рада звільнила міністрів Кулебу та Верещук, а також голову Держмайна Коваля

У парламенті розпочався другий день звільнень міністрів.

facebook.com/stefanchuk.official

У Верховній Раді розпочався другий день звільнень міністрів. На засіданні присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Спершу парламент підтримав звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ України. Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк, Олексій Гончаренко та Ірина Геращенко у своїх телеграм-каналах. “За” - 240 голосів. Кулеба не прийшов до парламенту. Головуючий заявив, що «міністр відсутній не з наших причин».

Далі Рада з другої спроби підтримала звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. "За" - 255 голосів. Народні депутати зустріли її оплесками. Вчора звільнити Верещук не вдалося — не вистачило голосів, ймовірно, через те, що вона не прийшла до парламенту в середу.

Під час розгляду питання про звільнення Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна по всій Україні оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку у зв'язку зі злетом МіГ-31К. Засідання перервали. Після завершення повітряної тривоги Верховна Рада повернулася до кадрових питань та відправила у відставку голову Фонду державного майна Віталія Коваля. Як і Верещук, його звільнили з другої спроби після того, як він прийшов на засідання парламенту зі звітом. “За” - 261 голос.