Білорусь вперше визнала, що збивала “шахеди”, що залетіли до Гомельської області

Міноборони республіки зафіксувало порушення кордону, проводиться перевірка.

REUTERS

Міністерство оборони Білорусі вперше офіційно заявило, що збивало російські "шахеди", які під час атаки України залетіли до Гомельської області. Водночас відомство замовчало, кому саме належали безпілотники.

- Сьогодні вночі, 5 вересня, було зафіксовано факт порушення Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі, ймовірно, безпілотними літальними апаратами. Було ухвалено рішення на їх знищення. Своєчасними діями чергових сил протиповітряної оборони всі цілі-порушники були знищені. За цим фактом проводиться перевірка, – заявив начальник Головного штабу – перший заступник командувача ВПС та військами ППО полковник Сергій Фролов.

МНС Білорусі повідомило, що внаслідок падіння імовірно збитого безпілотного літального апарату сталося загоряння цегляної будівлі складу в Гомелі за 8-м пров. Ілліча. Підрозділи МНС ліквідували пожежу. Ніхто не постраждав. Вогнем пошкоджено 5 кв. метрів покрівлі.

Телеграм-канал моніторингу військової активності "Білоруський гаюн" повідомив, що за ніч до Білорусі залетіло щонайменше вісім "шахедів" – як мінімум два були знищені. Російські "шахеди" заходили до Гомельської області з Чернігівської. У мережі з'явилося відео, як у небі над Гомелем горить і падає один зі збитих дронів-камікадзе типу «шахед». Під час роботи ППО у Гомелі не включали сирени повітряної тривоги.