Сили ППО збили 60 "шахедів" із 78, випущених Росією

У ніч на 5 вересня російська армія випустила по Україні одну балістичну ракету «Іскандер-М» із території окупованого Криму.

ДСНС (ілюстративне)

У ніч на 5 вересня російська армія випустила по Україні одну балістичну ракету «Іскандер-М» із території окупованого Криму та 78 "шахедів" з Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська. ППО збила 60 безпілотників, повідомили в Повітряних силах.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 60 ударних БпЛА. Два безпілотники повернулись у росію, один – у білорусь. 15 – локаційно втрачені на території України  (імовірно під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила, - повідомили у Повітряних силах;

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.