На засіданні фракції "Слуга народу" із Зеленським вирішили звільнити Кулебу та не розділяти Мінвідновлення

На засіданні фракції "Слуга народу" під головуванням президента Володимира Зеленського погодили ключові кадрові зміни.

На засіданні фракції "Слуга народу" під головуванням президента Володимира Зеленського ввечері 4 вересня погодили ключові кадрові зміни. Про це пишуть "Українська правда", "Лівий берег" та Forbes-Україна з посиланням на джерела у фракції. 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури поки не будуть розділяти на два, що опікуватимуться окремо регіонами та інфраструктурою. Навпаки, до нього доєднають третє міністерство - Мінреінтеграції. Отже, Ірина Верещук втратить свою посаду через ліквідацію відомства. Натомість її збираються призначити заступницею керівника Офісу президента з питань соцполітики. 

Міністерство аграрної політики має очолити поки діючий голова Фонду державного майна Віталій Коваль, якого 4 вересня парламент не зміг звільнити. Для ухвалення рішення не вистачило лише одного голосу. 

Міністерство юстиції замість звільненого Дениса Малюськи очолить формально звільнена для цього віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Її перепризначать на ту ж посаду,  але до статусу віцепрем'єра вона додасть ще й портфель міністра. 

Також нардепи підтримали звільнення голови МЗС Дмитра Кулеби. Замість нього президент внесе кандидатуру заступника голови МЗС Андрія Сибіги. За даними "УП", причиною звільнення стало те, що, на думку Офісу президента, Кулеба бере на себе набагато менше роботи, ніж мав би, а натомість "їздить по світу і занадто часто з'являється в медіапросторі".