У Луцьку поліція затримала чоловіка, який стріляв із рушниці у військових

Зловмисником виявився 40-річний місцевий мешканець.

У Луцьку правоохоронці затримали чоловіка, який стріляв із рушниці по військових. Про це повідомляє поліція Волинської області.

– Інцидент трапився вночі, 27 серпня, в обласному центрі. Невідомий відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу з охорони режимного об’єкту на посту. Військові відкрили вогонь у відповідь. Внаслідок стрілянини одного військовослужбовця було поранено, він був госпіталізований. Після перестрілки невідомий втік. Провівши низку заходів, оперативники спільно із слідчими та співробітниками кримінального аналізу Нацполіції встановили місцезнаходження стрілка, - розповіли у поліції.

У середу, 4 вересня, за силової підтримки спецназівців поліції КОРД правопорушника затримали. Ним виявився 40-річний місцевий мешканець. Зброю у нього вилучили та направили на дослідження. Мотиви скоєння злочину встановлюються слідством, зазначають у поліції.

За фактом зазіхання на життя військовослужбовця триває досудове розслідування, розпочате за ст. 348 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу - утримання під вартою. Йому загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення чи довічне позбавлення волі.