В Енергоатомі спростували черговий фейк про аварію на Південноукраїнській АЕС

У роботі одного з енергоблоків станції було виявлено невеликий збій, але небезпеки він не становив.

facebook.com/minenergoUkraine

У середу, 4 вересня, жодних аварій чи небезпечних ситуацій на Південноукраїнській АЕС не було. Інформація, що розповсюджувалася в низці ЗМІ та соцмереж вранці, була недостовірною. Про це повідомляє Енергоатом.

- Жодної аварії на Південноукраїнській АЕС не сталося. У роботі одного з енергоблоків станції виявлено зауваження та блок був розвантажений на 33% від номінальної потужності. Зауваження буде усунуто після відновлення оператором енергосистеми – Укренерго – енергопостачання від АЕС із забезпеченням видачі потужності до енергосистеми, - зазначили у компанії.

В Енергоатомі додали, що ця подія не пов'язана із проведенням ремонтної кампанії на станції. Ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури. Атаки РФ супроводжувалися значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підключені енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі. В Енергоатомі закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації.