77-річний гітарист Queen Браян Мей переніс інсульт

Після інциденту артист не контролював свою руку і тимчасово втратив можливість грати на гітарі.

instagram.com/brianmayforreal

Гітарист рок-гурту Queen Браян Мей переніс інсульт. Через напад, який трапився близько тижня тому, він не контролював свою руку і тимчасово втратив можливість грати на гітарі. Про це музикант розповів у коментарі Newsweek.

- Я тут, щоб повідомити вам перш за все добрі новини. Хороша новина полягає в тому, що я можу грати на гітарі після подій останніх кількох днів, і я говорю це тому, що це було під питанням, тому що та невелика затримка зі здоров'ям, про яку я згадував, відбулася близько тижня тому, - поділився з журналістами Мей.

Після інциденту медики доправили Браяна до лікарні, де йому діагностували невеликий інсульт. Зараз він відновлюється вдома і йому поки що не можна виходити на вулицю. Мей пояснив, що нічого не розповідав про своє самопочуття, тому що не хотів співчуття і щоб повідомлення захаращували його поштову скриньку, яку, за його словами, він ненавидить.

– Вони назвали це невеликим інсультом. Раптом ні з того ні з сього я перестав контролювати цю руку, тож було трохи страшно, - уточнив музикант. - Отже, хороша новина – зі мною все добре. Просто роблю те, що мені кажуть, а це майже нічого. Я під "домашнім арештом", мені не можна виходити надвір. Ну, мені не можна водити машину, не можна сідати в літак, не можна підвищувати частоту серцевих скорочень, не можна, щоб над нами пролітали літаки, які мене напружуватимуть. Але зі мною все добре..

У 2020 році у Мея стався серцевий напад, він пережив операцію на серці. Музиканту встановили три стенти - трубочки, які тримають судини серця відкритими.

Браяну Мею. 77 років. Гітарист закінчив факультет фізики та математики Імперського коледжу Лондона, але перервав наукову кар'єру заради музики. Він вважається одним із засновників рок-гурту Queen. Окрім музичної кар'єри очолює організацію із захисту тварин "Врятуй мене".