До України вперше прибув прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс

Наймолодший прем'єр-міністр в історії Ірландії відвідав Київську область та зустрінеться із Зеленським у столиці.

facebook.com/DeputySimonHarris

До України вперше прибув новий прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс. Про це 4 вересня повідомила ірландська телерадіокомпанія RTE.

Саймон Гарріс прибув до станції "Немішаєве", щоб спочатку оглянути населені пункти Київської області, які постраждали на початку російського вторгнення. Зокрема Гарріс відвідав Бородянку та Гостомель. Його супроводжував голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

У Києві Саймон Гарріс зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським для підписання двосторонньої безпекової угоди між країнами. Угода узгоджується зі статусом Ірландії як нейтральної країни та передбачає, що будь-яка майбутня допомога, надана Україні, залишатиметься нелетальною.

Також прем'єр-міністр оголосить про новий пакет фінансування у розмірі 36 млн євро від Irish Aid для організацій-партнерів.

Саймон Гарріс зустрінеться і з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та представниками гуманітарних організацій, щоб обговорити питання повернення депортованих українських дітей із Росії та Білорусі.