Шоптенко розповіла про життя в Австрії і коли із сином повернеться до України

Танцівниця розповіла, коли планує повертатися до рідної країни.

instagram.com/alena_shoptenko

Хореограф і танцівниця Олена Шоптенко на початку повномасштабної війни в Україні виїхала із сином до Австрії. В інтерв'ю Oboz.ua артистка зізналася, що за кордоном нащадок уже пішов до школи, хоча сама вона не почувається там на своєму місці і їй не подобається менталітет мешканців країни.

– Знаєте, я й так живу зараз на дві країни. Хоча довгий час навмисно нічого не запускала в Австрії, щоб не давати собі шансу розпочинати свою справу в Європі. Я не розуміла, навіщо це мені. Але сталося так, як сталося: ми продовжуємо бути тут, тому не можна сидіти склавши руки. Живу фізично у Відні, душею – у Києві, роблю все можливе, щоб українська культура та мистецтво звучали на увесь світ. Я розвиваюся, отримую тут досвід, який потім привезу до України, – зауважила хореограф. - Скажу точно, що те, до чого мені потрібно було звикати довго, це швидкість життя австрійців. Мені здавалося, що все тут відбувається надто повільно. Настільки повільно, що просто неможливо. Навіть у думках розмірковувала: ну як так можна? А зараз, коли вже адаптувалася, думаю так: можна витрачати свій час, щоб дратуватись, а можна просто прийняти все як факт. І навчитися із цим жити. Ну о'кей, ти чекатимеш на посилку не день, а чотири. Але завдяки такому графіку більше плануватимеш заздалегідь. І в такий спосіб ти поступово адаптуєшся до життя без прискорення.

Танцівниця додала, що сама вона нещодавно приїжджала додому, а ось її син ще жодного разу не був у рідній країні з початку війни.

- Разом із сином ми приїдемо, щойно для дитини буде безпечно, бо я поїхала з України виключно заради нього. Сама я буваю вдома десь кожні два-три місяці. Через травму, звичайно, деякий час не була вдома – дуже скучила. І ось нарешті нещодавно побувала у Києві, Львові та потрапила до Карпат. Це була дуже тепла та плідна поїздка, – уточнила Олена.

Шоптенко 36 років. Вона дворазова чемпіонка світу з бальних танців та чемпіонка України. Здобула популярність завдяки проєкту "Танці зі зірками", де перемогла у парі з нинішнім президентом України Володимиром Зеленським. Хореограф двічі перебувала у шлюбі. Першим чоловіком зірки з 2013-го по 2016 рік був колега Дмитро Дікусар. Після розлучення артистка вийшла заміж за Олексія Іванова. У пари є син Олексій.