У Львові до лікарні відправили посилку з мінами, персонал та пацієнтів евакуювали

На місці працюють піротехніки та правоохоронці.

t.me/zinkevich_igor

До лікарні Святого Луки у Львові невідомі відправили посилку, в якій виявили навчальні міни, схожі на протитанкові. Про це повідомив у своєму Фейсбуці мер міста Андрій Садовий.

– Сьогодні у лікарні Святого Луки виявили посилку з підозрілими предметами, схожими на протитанкові міни. Зараз на місці працюють вибухотехніки та усі служби. Персонал та пацієнти у безпеці. З'ясовуємо обставини, – написав він.

Пізніше львівський градоначальник уточнив, що міни, які надіслали у коробці, виявилися навчальними. Такого висновку дійшли фахівці. Поліціянти з'ясовують, хто, як і з якою метою передав цю посилку до лікарні. Представник Першого медоб'єднання Львова Крістіна Каспшишак повідомила у коментарі "Суспільному", що коробку виявили у хірургічному корпусі о 20.11. На момент інциденту у медзакладі перебувало 360 пацієнтів – усіх їх евакуювали з будівлі.

- Ми виявили під час роботи з технічними приміщеннями коробку з підозрілими предметами. Викликали слідчо-оперативну групу, – повідомив генеральний директор лікарні Василь Трунквальтер.