На Торецькому напрямку росіяни розстріляли трьох нібито українських військовополонених

Передбачається, що військові РФ відкрили вогонь у спину по беззбройних.

REUTERS

Українські слідчі порушили кримінальну справу через можливий розстріл росіянами трьох нібито українських захисників. За версією правоохоронців це сталося на Торецькому напрямку. Про це повідомив і в Офісі генерального прокурора.

- 3 вересня 2024 року в Telegram-каналі опубліковано інформацію про ймовірний розстріл представниками з Росії українських військовослужбовців. У повідомленні йдеться, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже одразу розстріляли у спину, – повідомили у відомстві.

За цим фактом розпочато розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу "Порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством". В Офісі генпрокурора наголосили, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Наразі слідчі перевіряють інформацію про можливий розстріл наших військових та встановлюють всі обставини.