СБУ про призначення Гладкого: процедура не передбачає обов'язкових додаткових перевірок

Відповідних запитів спецслужба не отримувала.

facebook.com/navy.mil.gov.ua

Роман Гладкий не проходив додаткової перевірки перед вступом на посаду начальника штабу Сил безпілотних систем. Про це заявив керівник пресцентру Служби безпеки України у коментарі "Суспільному".

За його словами, призначення на посаду начальника штабу командування СБС відбувається за наказом міністра оборони. Подібні процедури не передбачають обов'язкової додаткової перевірки. Запитів щодо її проведення до СБУ не надходило.

– Ця процедура не передбачає обов'язкових додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки України та є внутрішнім кадровим рішенням керівництва ЗСУ, – зазначив представник СБУ.

Скандал довкола Романа Гладкого разгорівся після призначення його на посаду начальника штабу СБС. Тоді одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що новий чиновник одружений із росіянкою. Також він стверджує, що донька Гладкого виступала на змаганнях під прапором Росії. Пізніше аналітичний портал DeepState повідомив, що начальником штабу СБС призначили Романа Гладкого, якого нібито підозрюють у державній зраді, шпигунстві та корупції.