Актор та режисер Григорій Шумейко помер у віці 73 років

Народного артиста України не стало на 74-му році життя.

facebook.com/zankovetska.theatre

Український актор та режисер Григорій Шумейко помер у віці 73 років. Про смерть артиста повідомив у соцмережах колектив Львівського театру імені Марії Заньковецької, де він працював.

- Непоправна втрата у нашому колективі. Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття сім'ї актора. Сумуємо, - йдеться у пості Facebook.

Парастас по Шумейку правитиметься вже сьогодні у Львові, а завтра, 4 вересня, о 13:00 у театрі імені Марії Заньковецької відбудеться прощання з актором, після чого його поховають.

- Прощання з народним артистом України Григорієм Шумейком: парастас відбудеться сьогодні о 20:00 у Храмі священномученика Климентія Шептицького. Завтра, 4 вересня, о 13:00 – прощання з актором у фойє театру, – зазначено у замітці.

Григорій Шумейко – народний артист України. За спеціальністю - актор драми та кіно, закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, після чого здобув освіту у сфері режисури у Театральному інституті ім. Щукіна. Артист зіграв понад 100 ролей у театрі й кіно і поставив як режисер близько 20 вистав. Був одним із засновників театру "Мета", в якому вперше в Україні поставив твори "Маруся Чурай" Ліни Костенко, "Собор" Олеся Гончара, "Вертеп" Валерія Шевчука, спектакль "Моє слово" за творами Василя Стефаника та інших видатних письменників.

Шумейко був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня та відзнакою Мінкультури "За досягнення у розвитку культури та мистецтва".