Односельці Соломії Опришко розповіли про співачку, яка виступає під образом Klavdia Petrivna

Жителі рідного села зірки розповіли, що знали, хто така Klavdia Petrivna, але мовчали.

прес-служба Клавдії Петрівни

У Києві відгриміли дебютні концерти Klavdia Petrivna, на яких вона вперше зняла капелюх та показала своє обличчя. Розкривши свою особистість, зірка підтвердила припущення фанатів, що вона – Соломія Опришко. Дівчині 19 років, вона родом із села Гірне на Львівщині. Навчалася у Дрогобицькому музичному коледжі. Про це односельці та викладачі Соломії розповіли журналістам "Суспільного".

- Чули, знаємо, прекрасна дитина, з нашою онукою дружила. Хороша дівчинка, навчалася у музичній школі, співала, я пам'ятаю, з дитинства, – розповіла місцева мешканка Гірного Марія Орел.

- Мені дочка сказала: "Ти знаєш, що це Соломія Опришко?" А я: "Я не вірю, як це так?" Вона: "Так це просто такий псевдонім, і просто ніхто не знає", – додала місцева мешканка Галина Орел.

За словами колишньої класної керівниці Соломії Любові Мись, вчителі та учні коледжу знали, хто така Klavdia Petrivna, але мовчали.

- Як її почали дуже поширювати в інтернеті, то хтось там казав, що вона не може так співати. А я кажу: "Ви не чули, як вона співає в електричці Стрий - Славське». Тобто ми їздили на екскурсії, і її спів був просто чудовим, люди завжди заслуховувалися, - зізналася вчителька співачки.

Керівник Дрогобицького музичного коледжу Юрій Чумак розповів, що дізнався про кар'єру Соломії від її продюсерів. У той період виконавиця ще продовжувала навчання, тому вони з командою домовилися не розкривати її особистість, щоб вона могла спокійно отримати диплом.

- Вперше дізнався від продюсерів, які зателефонували та домовилися про зустріч, представилися як продюсери "Клавдії Петрівни". Тоді я ще не знав про таку. Після того поцікавився і зрозумів, що йдеться про зірочку. Далі вже була домовленість про те, щоб таки втримати інтригу та дати дитині завершити спокійно її навчання й отримати диплом, - зазначив директор закладу.

Соломія закінчила коледж за спеціальністю «Скрипка» у червні 2024 року. Артистка грала у симфонічному, камерному та народному оркестрах.

Перші демо-записи Klavdia Petrivna з'явилися на TikTok у липні 2023-го, а на стрімінги треки співачки потрапили восени, очоливши топи чартів. Наприкінці 2023 року одразу два її альбоми в Apple Music увійшли до ТОП-5 з прослуховувань.

На створення псевдоніма Соломію Опришко надихнув роман Володимира Винниченка "Записки кирпатого Мефістофеля", де був персонаж Клавдія Петрівна. Як зізналася на концерті артистка, вона не розкривала свою особистість через страх, що її творчість не зрозуміє глядач.

Співачка вперше з'явилася на публіці у квітні цього року, співаючи на концерті Артема Пивоварова у Палаці спорту у Києві, але своє обличчя приховала під об'ємним костюмом та капелюхом. Найвідоміші пісні Klavdia Petrivna: "Знайди мене", "Імператори", "Бережи мене", "Я щаслива (Лікарі кажуть)".