ДБР має розслідувати, як адвокат Порошенка ухиляється від армії – ЗМІ

Печерський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальну справу щодо адвоката Петра Порошенка Ігоря Голованя

Печерський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальну справу щодо адвоката Петра Порошенка Ігоря Голованя, щоб розслідувати його дії для уникнення служби в армії.

Про це йдеться в ухвалі суду, повідомляє «Закон і бізнес».

«Зобов’язати компетентних посадових осіб ДБР внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою адвоката Ісаєвської О.В. від 06.08.2024», – сказано в ухвалі.

У своїй скарзі адвокат вказала, що за наявними даними, рішенням ВЛК у Києві Головань був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку на підставі наявності захворювань.

«Разом з тим відповідних захворювань у Голованя І.В. насправді не має, а вказане завідомо недостовірне рішення ВЛК було ухвалено на підставі сфальсифікованих документів, в результаті протиправних дій, з метою забезпечення ухилення Голованя І.В. від виконання військового обов’язку та проходження військової служби під час воєнного стану», – йдеться у скарзі.

Також адвокат вважає, що ухилитися від армії схожим чином намагаються і найближчі родичі адвоката Порошенка – Головань М.В., Головань В.І., Шелякін Є.

Вона повідомила про ці правопорушення в ДБР, але оскільки справу не відкрили одразу, то подала скаргу до суду.