Денис Шмигаль назвав п'ять стратегічних освітніх напрямків

Серед них - безпека, новітні технології, НУШ, профтехи та трансформація вищої школи.

kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 3 вересня окреслив п'ять стратегічних напрямків роботи уряду в освітній сфері. Серед них - безпека, новітні технології, НУШ, профтехи та трансформація вищої школи. Про це йдеться на сайті Кабміну.

- У межах комплексної політики "Школа офлайн" повертаємо дітей до очного навчання. Будуємо та модернізуємо шкільні укриття. Створили критерії оцінки ризиків для кожної школи. Загалом на модернізацію, облаштування та будівництво укриттів уряд цього року виділив рекордні 7,5 млрд грн. Прагнемо, щоб там, де це можливо, діти повернулися до шкільних класів. Це стратегічний пріоритет, - підкреслив Денис Шмигаль.

Також продовжується програма закупівлі шкільних автобусів. Насамперед закриваються потреби прифронтових і прикордонних територій.

Окрім того, учора Президент Володимир Зеленський презентував новий цифровий інструмент для дітей, вчителів та батьків - застосунок та вебпортал "Мрія". За словами очільника уряду, 40 шкіл із різних регіонів України вже приєдналися до "Мрії". Інструмент наразі доступний для 100 тис. користувачів.

На проєкт "Нова українська школа" минулого року уряд спрямував майже 1,5 млрд грн. Цьогоріч виділили таку ж суму. Паралельно з реформуванням базової школи будуть розширювати можливості учнів старших класів. З 2027 року вони зможуть обирати профіль навчання та дисципліни.

Також уряд запустив пілотний проєкт надання студентам державних грантів. Вони частково або повністю покривають навчання на контракті на будь-якій бакалаврській програмі. Станом на зараз понад 170 державних і приватних вишів долучилися до цього проєкту.