У разі перемоги на виборах Трамп хоче запросити Маска до своєї команди

Трамп заявив, що у разі перемоги на виборах у листопаді 2024 року хоче заснувати комісію з аудиту державних програм.

bloomberg.com

Кандидат у президенти США та колишній глава держави Дональд Трамп заявив, що у разі перемоги на виборах у листопаді 2024 р. хоче заснувати комісію з аудиту державних програм. І до складу цієї комісії неодмінно має увійти американський підприємець Ілон Маск. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Створення комісії вже кілька місяців обговорюється у команді Трампа «за зачиненими дверима», стверджує видання. На чолі нового органу можуть стати «визначні підприємці», які мають перевіряти урядові звіти та виявляти «тисячі програм, що підлягають скороченню». До складу цієї комісії може увійти і Маск, який підтримує Трампа.

Сам Маск відреагував на свою майбутню участь у цій комісії позитивно.

– Я не можу дочекатися. В уряді багато порожніх витрат і непотрібного регулювання, якого потрібно позбутися, - написав він на сторінці в соцмережі Х.

У серпні Трамп заявляв, що у разі успіху на виборах у США 5 листопада запропонує Маску посаду радника чи міністра у Білому домі.

- Він дуже розумна людина. Я б, звичайно, зробив це, якщо він погодиться. Він видатний хлопець, – пояснив експрезидент США.

Незабаром після публікації цього інтерв'ю Ілон Маск написав у себе в соцмережі Х «Я готовий служити», забезпечивши запис згенерованим у нейромережі картинкою: сам Маск стоїть на трибуні з написом «Департамент ефективності уряду».