Справу Шуфрича та його експомічника передали до суду

Їм інкримінують держзраду та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

gp.gov.ua

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" та його експомічника. Їм інкримінують держзраду та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

У відомстві прізвища нардепа не називають, але обставини справи вказують на Нестора Шуфрича та В’ячеслава Черепаню. Розслідуванням встановлено, що вони разом з іншими довіреними особами після окупації Криму Росією забезпечили реєстрацію нерухомості - будинку та земельної ділянки в смт Сімеїз за законами РФ. Це майно народний обранець придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб. Потім обвинувачені перерахували Росгвардії РФ, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна.

Крім того, народний депутат України був завербований ФСБ РФ та виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви. Обвинувачений систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України.

Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльності проти української держави. Зараз обвинувачені перебувають під вартою.