Нічна атака РФ: у Запоріжжі та Дніпрі є загиблі, у Харкові - "приліт" поблизу меморіального комплексу

Росіяни впродовж ночі атакували українські міста та села 35 "шахедами" і 4 ракетами. 

t.me/dnipropetrovskaODA/15743

У ніч на 3 вересня росіяни вчергове атакували Україну "шахедами", ракетами та КАБами. Вибухи було чути у кількох областях. Є руйнування, травмовані та загиблі. За даними моніторингових Telegram-каналів, вночі вибухи лунали у Запоріжжі, Харкові, Дніпрі, Чернігові, Чугуєві, Миргороді, Миколаєві, Херсоні та на Київщині.

Так, у Запоріжжі внаслідок російського удару близько 23:00 загинуло двоє людей, серед яких 8-річний хлопчик. Ще двоє місцевих жителів зазнали поранень. Серед них - 12-річна дівчинка. Вона в реанімації.

Близько 22:00 російські війська завдали ракетного удару по Дніпру. Загинув 51-річний чоловік, ще шестеро осіб постраждали, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. З них один - 37-річний чоловік залишається у лікарні, інші лікуються вдома. В обласному центрі горіли автівки - загалом три із них знищені, ще 12 понівечені. Також є вибиті вікна у дитячому садочку та сімох приватних будинках, пошкоджене підприємство.

У Харкові вибухи пролунали близько 22:00 та 23:00. Перший стався у Київському районі міста, повідомив міський голова Ігор Терехов. Очільник ОВА Олег Синєгубов уточнив, що ворог поцілив поблизу меморіального комплексу. На щастя минулося без жертв та постраждалих. Лише пошкоджені лінія електропередачі, контактна мережа тролейбусів та приватний будинок.

Інший приліт був у Салтівському районі. Також без постраждалих та руйнацій, лише загорілася трава.  Ще один КАБ прилетів по району приватного сектора в Київському районі. Є значні пошкодження будинку, у двір якого залетіла ворожа авіабомба. Минулося без загиблих, постраждалих та пожежі.

О 03:10 ворог атакував балістичними ракетами, попередньо "Іскандер-М", Вознесенський та Миколаївський райони Миколаївської області, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. Влучання сталися на відкритих територіях за межами населених пунктів. Постраждалих немає. Сили ППО в області знищили шість ворожих "шахедів".

Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що загалом у ніч на 3 вересня  ворог завдав удару по  Україні трьома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 та 35 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Цілі запускали з окупованого Криму та Курської області РФ. Українські захисники збили 27 "шахедів", шість - локаційно втрачені, інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської області та окупованої Донеччини. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.