Зеленський у перший день навчального року відвідав Запоріжжя разом із прем’єром Нідерландів

Лідери країн відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів Запоріжжя, який пройшов в укритті.

president.gov.ua

Володимир Зеленський відвідав Запоріжжя у перший день нового навчального року. Про це повідомив Офіс президента. Президента України супроводжував новий прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф — це його перший візит до України.

Лідери країн відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів Запоріжжя в укритті та поспілкувалися з учнями 1-го та 11-го класів. 

- Хотіли привітати вас із цим днем. Ви такі молодці, що навчаєтеся, що розумні. Ми дуже пишаємося – не можу сказати «дітьми» – нашими дорослими героями, тому що ви в Україні, незважаючи ні на що, навчаєтесь, боретесь. Ми дякуємо вам за таку любов до України. За те, що ви такі героїчні, патріотичні, але все ж для нас – діти, – сказав Зеленський. 

Премʼєр-міністр Нідерландів наголосив, що дуже важливо залишатися в Україні, навчатися й розвиватися тут. 

- Ми розуміємо, наскільки це стресові умови, наскільки вам непросто. Але, будь ласка, робіть це. Нідерланди залишаються з Україною, залишаються з вами економічно, політично, фінансово, мілітарно – у всіх сенсах, – заявив він.

Дік Схооф також подарував учням кілька відомих у Нідерландах книг, перекладених українською.

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів лідерам країн, що Запоріжжя розташовано близько до фронту й щодня перебуває під обстрілами з боку РФ, тому для забезпечення навчального процесу облаштовують аудиторії в укриттях.