Аліна Пономаренко розповіла, навіщо їй участь у Miss Universe, та про підготовку до конкурсу

Представниця України на Miss Universe розповіла про підготовку до конкурсу.

надано прес-службою «Міс Всесвіт Україна»

"Міс Всесвіт Україна" Аліна Пономаренко зізналася, навіщо їй участь у Miss Universe, і вперше розповіла про підготовку до майбутнього конкурсу. В інтерв'ю Коротко про красуня зазначила, що не розглядає це модельне змагання лише з погляду краси, а хоче використати свій голос для досягнення позитивних змін у суспільстві.

- Участь у конкурсі "Міс Всесвіт Україна" для мене – це набагато більше, ніж просто досягнення дитячої мрії. Це можливість використовувати свій голос і вплив задля досягнення позитивних змін у суспільстві. Я завжди вірила, що краса має глибший зміст, і участь у цьому конкурсі дає мені шанс донести цю ідею до широкої аудиторії. Конкурс – це дійсно суперництво, але я бачу в цьому не боротьбу з іншими дівчатами, а можливість змагатися з собою, долати свої слабкості та розвиватися. Це можливість перевірити свою силу волі й здатність працювати над собою.

Пономаренко додала, що участь у подібних конкурсах вимагає від дівчини скоріше не зовнішньої привабливості, а внутрішньої гармонії та активної життєвої позиції.

- Так, конкурси можуть залишати моральні шрами, адже будь-яке змагання викликає певний стрес і змушує замислитися про свої недоліки. Але я вважаю, що це також можливість краще зрозуміти себе, дізнатися про свої сильні та слабкі сторони, навчитися сприймати себе такою, якою ти є, і продовжувати самовдосконалюватися. Ці емоції та переживання роблять нас сильнішими, більш стійкими до викликів життя, - наголосила Аліна.

Наразі дівчина перебуває у США, де активно готується до майбутнього конкурсу, відточує дефіле, вивчає англійську мову та ораторську майстерність. Разом із командою Аліна також розробляє ідею національного костюма, який хоче презентувати на сцені Miss Universe. Конкурс відбудеться вже 16 листопада у Мексиці.

- Це не лише фізична підготовка, але й робота над ментальним здоров'ям та впевненістю в собі. Я відвідую заняття з дефіле, вивчаю англійську мову, шліфую ораторську майстерність та працюю з тренерами, щоб бути готовою до будь-яких викликів на сцені. Нещодавно в мене відбулася перша офіційна фотосесія у ролі «Міс Всесвіт Україна-2024» із легендарним фотографом Фаділем Беришею, фотографом конкурсу "Міс Всесвіт". Беріша знімав для Rolex, Bulgari, Graff, а також голлівудських зірок Шерон Стоун, Геллі Беррі, Зендея. Я вже зустрілася з дизайнером, з яким планую шити вечірню сукню для фіналу.

Аліні Пономаренко 20 років. Дівчина родом з Одеси. Вона закінчила Національний університет "Одеська юридична академія" за спеціальністю "Міжнародна юстиція та право", має великий досвід роботи моделлю. Стала «Міс Одеса-2023" та увійшла до ТОП-10 міжнародного конкурсу Miss Supertalent-2023 у Південній Кореї. Кілька років тому створила соціальну ініціативу «Дерево любові», яка спрямована на підтримку бабусь та дідусів Одеси, що потребують допомоги. У 2023 році переможницею "Міс Всесвіт Україна" стала співачка та модель з Києва Ангеліна Усанова. На "Міс Всесвіт" у ТОП-20 фіналісток дівчина не потрапила, але перемогла на конкурсі Miss Eco International-2024.