Росія вперше застосовувала по Харкову гібрид ракети та бомби «Грім-Е1», - Терехов

Під час вечірнього обстрілу 31 серпня РФ вперше за час війни застосувала по Харкову гібрид ракети та КАБ.

khar.gp.gov.ua

Росія вперше застосувала по Харкову гібрид ракети та керованої авіаційної бомби «Грім-Е1». Про це 2 вересня повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов у своєму телеграм-каналі.

- Під час вечірнього обстрілу 31 серпня, ворог вперше за час війни застосовував по Харкову таку нетипову зброю, як «Грім-Е1» — гібрид ракети та керованої авіаційної бомби, — написав він.

Мер також зазначив, що Росія знову активізувала свої атаки на Харків після нетривалого періоду затишшя у серпні.

- Новими цілями ворога, як і завжди, стали цивільні обʼєкти та звичайні мирні люди, які в момент вибуху перебували вдома, гуляли на вулиці чи працювали, — додав Терехов.

1 вересня Харківська обласна прокуратура повідомила, що 31 серпня близько 22:45 Збройні сили РФ завдали ракетний удар по Харкову. З уламків, вилучених на місці події, правоохоронці попередньо встановили, що удар по місту був завданий ракетою «Грім-Е1» з населеного пункту Березове Бєлгородської області. Ворожа ракета влучила у проїжджу частину поблизу багатоповерхівки у Слобідському районі. 13-річна дівчина та дві жінки 24 і 20 років зазнали гострої реакції на стрес. 26-річний чоловік отримав поранення. Також було пошкоджено будівлі цивільного підприємства та понад 25 авто.