ДБР знайшло тих, хто допоміг нардепу Дмитруку виїхати з України, але двоє з них вже теж втекли за кордон

Трьом особам вже повідомили про підозру, щоправда, двом із них - заочно.

dbr.gov.ua

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили до так званого Придністров'я народного депутата, підозрюваного у нападах на громадян. Проте двоє із них вже теж встигли втекти до Молдови. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Прізвища депутата у відомстві не називають, проте відомо, що мова йде про Артема Дмитрука, який 23 серпня незаконно виїхав до сусідньої Молдови. ДБР провело оперативно-розшукові заходи та встановило осіб, причетних до цієї втечі.

Як зазначають у ДБР, "операція" з переправлення була ретельно спланована та завчасно організована. 23 серпня нардеп незаконно перетнув Державний кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пункту пропуску "Павлівка" (невизнана республіка Придністров'я). Він близько 13:00 виїхав з Києва у напрямку Одеси. За кермом авто перебувала інша особа. Поблизу одного із населених пунктів Роздільнянського району Одещини депутат вийшов з машини, а близько 17:00 пересів в інше авто, за кермом якого перебував вже інший фігурант та організатор схеми переправлення. Близько 21:00 вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну.

- Наразі встановлені всі особи, які організовували втечу, у тому числі з боку Молдови. Фігуранти вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців як люди, що можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через кордон. Організатор має широке коло зв’язків як серед правоохоронців, так і у кримінальних колах. За оперативними даними, "бізнес" з незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних у цієї групи був поставлений на потік. Організатор і один із фігурантів наступного дня також втекли до Придністров'я, - кажуть у ДБР.

Бюро повідомило про підозри трьом учасникам схеми - двом заочно, одного фігуранта затримали. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.