Голова облради прокоментував статтю про можливий наступ на Дніпропетровщину

У матеріалі The Times не йдеться про Дніпропетровщину як про основний напрямок для російського наступу, зазначив Микола Лукашук.

t.me/mykola_lukashuk

Голова Дніпропетровської обласної ради прокоментував статтю в The Times про можливий наступ Росії на Дніпропетровщину у 2025 році. На думку Миколи Лукашука, статтю “перекрутили” телеграм-канали.

- Низка популярних телеграм-каналів, посилаючись на статтю Майкла Кларка у виданні «The Times», пишуть: вже навесні 2025 року рф може піти в наступ на Дніпропетровщину. Подібні меседжі можуть призвести до непотрібної тривоги, що зараз не на користь. Насправді ж суть статті Кларка – це потреба України в міжнародній підтримці. А також успіхи, які Україна вже має на полі бою. Наприклад, успіх в Курській області як інструмент тиску на путіна, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Лукашук додав, що Майкл Кларк є провідним британським експертом з питань оборони та безпеки. Також він є колишнім генеральним директором Королівського інституту об'єднання служб (RUSI) – провідного британського аналітичного центру, що займається питаннями оборони і міжнародної безпеки. У своїй статті Кларк аналізує можливі сценарії розвитку та виклики, з якими стикаються обидві сторони.

- Стосовно Дніпропетровщини автор матеріалу пише: «Другою стратегічною нагородою для Москви в цій битві може бути захоплення транспортного вузла Покровська та височини в Часовому Яру, а потім використання їх як плацдармів для більшого наступу на північ і захід, щоб захопити решту Донбасу та загрожувати Дніпропетровщині навесні наступного року». Автор дійсно обговорює можливість нових бойових дій наступного року. В матеріалі не міститься конкретних згадок і не йдеться про Дніпропетровщину як про основний напрямок для російського наступу. Кларк згадує Дніпропетровщину в контексті можливих загроз, але область не є основним фокусом його аналізу, — зазначив він.

Лукашук підсумував, що загроза з боку Росії існує щодня для кожної області України. 

- Варто пам’ятати, що інформація – потужний інструмент. Вона здатна як заспокоїти, так і викликати паніку, яка зараз точно нам не на користь. Тому зберігайте спокій, не піддавайтеся паніці, поширюйте достовірну та коректну інформацію. У лютому 2022 було страшніше, — підкреслив він.

1 вересня професор оборонних досліджень Королівського коледжу Лондона Майкл Кларк у статті в британському виданні The Times спрогнозував, що російські війська можуть захопити всю Донеччину й навесні 2025 року загрожувати Дніпропетровщині. Кларк зазначив, що жодна зі сторін не очікує вирішення на полі бою цього року, обидві роблять зусилля задля прориву в наземній війні у 2025 році.