Jerry Heil, Dorofeeva та Остапчук 1 вересня поділилися архівними кадрами зі школи

Зірки розповіли, яким запам'ятали 1 вересня.

instagram.com/thejerryheil

У День знань, який в Україні традиційно відзначають у перший день осені, знаменитості поділилися спогадами про шкільні часи та рідкісними кадрами, де вони зняті за партою. У соцмережах зірки привітали школярів із новим навчальним роком та розповіли, яким для них було 1 вересня.

Jerry Heil

Співачка Jerry Heil показала кадри з дитинства та зізналася, що у школі обожнювала вивчати українську мову та літературу. Артистка також закликала світ не заплющувати очі на звірства росіян, які цинічно викрали українських дітей та намагаються змінити їхню свідомість на російську.

- На першому фото — четвертокласниця Яна. Яка обожнювала перше вересня. Обожнювала українську мову та літературу і мала щастя навчатися в час без війни. Вже завтра на дітей чекає перший дзвінок, а школи знову відкриють свої двері. Проте не для всіх українських дітей…Зокрема, для тих дітей, яких росія викрала, щоб цинічно і методично змінити їх свідомість на російську. Ми не маємо права ігнорувати це питання – наше завдання кричати про це голосно та на весь світ! І особливо в такий день! Росія окупувала не лише фізичні українські території, а й те місце на карті, куди багатьом точно неможливо буде повернутись – дитинство, – зазначила зірка.

Володимир Остапчук

Телеведучий Володимир Остапчук виклав у соцмережах кілька знімків зі шкільних часів. Зокрема, чорно-біле фото за партою у першому класі та кадр зі шкільної лінійки у середній школі.

Соня Плакідюк

Зірковий фотограф Соня Плакідюк опублікувала чорно-білий кадр із лінійки 1995 року, де йде до першого класу.

– Ваша кулема йде до школи, 1995 рік, – підписала своє фото зі святкової лінійки фотограф.

Dorofeeva

Співачка Надя Дорофєєва (Dorofeeva) раніше вже ділилася з шанувальниками знімком, знятим за шкільною партою, але 1 вересня ще раз нагадала важливі значення її поста. За словами артистки, сьогоднішньому поколінню дітей доводиться бути сильними та сміливими через постійні погрози країни-окупанта.

– На фото я. Мені 7. Іду в перший клас і навіть не здогадуюсь, яке життя на мене чекає. А життя воно неймовірне. Вона непередбачувана та цікава. Вона сповнена надіями та любов'ю, розчаруваннями та боротьбою. Вона така неосяжна... Чи я могла подумати, що зустріч війну? Я гадала, що це неможливо. Весь час згадую відео з Києва, що облетіло всі паблики, де купа дітлахів, клас перший чи другий, біжать у притулок під звуки вибухів. Наші діти не знають, як це, коли просто навчаєшся і паришся, чи викличуть тебе сьогодні до дошки, чи ти подобаєшся хлопчику з паралельного класу. Наші діти – інші. Їм довелося бути сильними та сміливими, - зворушила Дорофєєва.

Саша Бо

Інстаблогер Саша Бо показала кадр, знятий у школі 1 вересня. На фото зовсім юна Саша стоїть із букетом троянд на шкільній лінійці.

Даша Астаф'єва

Співачка Даша Астаф'єва опублікувала у сторіс знімок, зі шкільної лінійки, де вона знята з коротким волоссям.

- Знали б ви, чого вартувала ця посмішка. Вітаю всіх, хто ще чує дзвінок, – підписала фото з дитинства зірка.