Палац спорту у Харкові зруйнований чотирма ракетами, — НОК України

Під завалами можуть перебувати люди, пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

facebook.com/olympicua

Кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по Харкову зросла до 41. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у своєму телеграм-каналі. Серед поранених — п'ять дітей та два лікарі.

За попередньою інформацією правоохоронців, Росія вдарила по Харкову «Іскандерами». Ударів завдано по трьох локаціям: Палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі, близько Гідропарка у Київському районі. Також пошкоджено відділення «Нової пошти».

Національний олімпійський комітет України повідомив у фейсбуці, що Палац спорту у Харкові зруйнований. За попередньою інформацією, окупанти завдали по ньому чотири удари.

- Вчергове нагадуємо, що #RussiaIsATerroristState, а позиція України залишається непохитною. Допоки російські війська за підтримки білоруського уряду продовжують здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, — зазначили в НОК України.

Синєгубов розповів, що біля спорткомплексу зафіксовано щонайменше шість прильотів, частина з яких влучила в землю. Триває операція з розбору завалів.

- Під завалами досі можуть перебувати люди, тому пошуково-рятувальні роботи продовжуються. Один чоловік, який працює там електриком, був заблокований серед завалів. Наразі він у безпеці, — написав він.