На Полтавщині відсторонили поліцейських, які оштрафували підлітків за знущання з 12-річного хлопчика

За справу взялася прокуратура, кривдникам дитини загрожує до 10 років ув'язнення.

npu.gov.ua

Після скандалу зі знущаннями з 12-річного хлопчика у Полтавській області прокуратура порушила кримінальну справу. Правоохоронці, які покарали штрафом кривдникам дитини, відсторонили від виконання службових обов'язків. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

- Влітку 2024 року на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє людей, серед яких неповнолітні, вчинили сексуальні дії щодо малолітнього хлопчика. Прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій співробітників поліції, які не внесли до ЄРДР відомості про скоєння злочину після звернення батьків потерпілого. Наразі 4 особи усунуто від виконання службових обов'язків, - йдеться у заяві відомства.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, наразі правоохоронці опрацьовують фото та відеоматеріали, оприлюднені у соціальних мережах. Розслідування розпочато за ч. 4 ст. 153 Кримінального кодексу „Сексуальне насильство”. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Напередодні омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що дізнався із соцмереж про випадок у селі Котельва, де троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. У повідомленнях говорилося, що дитину побили та вчинили сексуальне насильство. На місце події вирушив представник Офісу омбудсмена, який з'ясував, що насильство над дитиною вчинили ще у червні, але досі за цим фактом не було розпочато розслідування. За словами омбудсмена, місцеві правоохоронці склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців у розмірі 850 гривень, а третього учасника скандалу не встановили. Після розголосу цього скандалу прокуратура порушила кримінальну справу та розпочала розгляд.