Міністр Олександр Камишін очолив Федерацію шахів України

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України з дитинства захоплюється шахами.

t.me/zalizni_zminy

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін очолив Федерацію шахів України. Про це повідомили на сайті федерації.

- На черговому XII З'їзді ФШУ Президентом одноголосно було обрано Олександра Миколайовича Камишіна. Наші вітання! - сказано в повідомленні.

У біографії Камишіна, яка опублікована на сайті федерації, вказано, що міністр з дитинства захоплюється шахами, а також виховує двох синів, які захоплюються шахами.

У своєму телеграм-каналі Камишін повідомив, що його обрано строком на чотири роки.

- Шахи для мене завжди були цікаві і важливі. Граю сам ще з дитинства. Грають мої діти. Нас, українців, на жаль, стає менше. Значить ми маємо ставати сильнішими і розумнішими. І шахи можуть нам в цьому допомогти, — написав він.

У своїй програмі кандидата на посаду Камишін заявив, що серед своїх цілей бачить відстоювання позиції в міжнародній федерації ФІДЕ щодо дискваліфікації Федерації шахів Росії та відсторонення громадян Росії від управління ФІДЕ.

З 2010 року ФШУ керував Віктор Капустін, який у 2005-2010 роках очолював державний Укрексімбанк, а у 2002-2005 роках був народним депутатом.

ФІДЕ з 2018 року очолює ексголова уряду Росії Аркадій Дворкович.