На Сумщині війська РФ вдарили по колоні зереновозів, є жертви

Автомобілі мали брати участь у збиранні та перевезення врожаю.

t.me/pgo_gov_ua/25829

Сумська область зазнала чергового обстрілу росіян. Ворог завдав ударів по колоні вантажних автомобілів-зерновозів, внаслідок чого загинув один водій. Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

- 31 серпня ворог завдав ракетного удару по території однієї із громад Сумського району. Внаслідок вибуху пошкоджено вантажні зерновози, які мають бути залучені для збирання та перевезення врожаю. Внаслідок ракетного удару одна людина загинула і четверо людей травмовані. Потерпілим надається вся необхідна медична допомога, – зазначено у повідомленні.

В оперативному командуванні "Північ" уточнили, що атаку на вантажівки було здійснено росіянами у Верхній Сироватці. Усього пошкоджено понад 20 автомобілів. Допомогу потерпілим надавали рятувальники та волонтери обласної організації Червоного Хреста.

В Офісі генпрокурора повідомили, що за цим фактом вже порушено кримінальну справу. Слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу "Порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством". За даними відомства, ракетного удару було завдано РФ по колоні зерновозів на автодорозі Суми-Харків поблизу с. Верхня Сироватка Сумського району.