РФ перекинула свої війська з Покровського напрямку до Курської області, - ISW

Передислоковані підрозділи Кремль планував використати для посилення своєї армії на Донбасі.

REUTERS

Російські війська перекинули кілька підрозділів із Покровського напрямку до Курської області, проте це навряд чи призведе до негайних змін на полі бою. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

– Російське військове командування, можливо, передислокувало деякі обмежені сили, які були призначені для підтримки пріоритетної наступальної операції на Покровському напрямку, з метою захиститись від можливого українського вторгнення в Курській області, – зазначають аналітики.

Експерти пояснили, що такий крок демонструє, що дії ЗСУ у Курській області створюють тиск, що впливає на операції Росії на інших ділянках фронту. В ISW також зазначили, що передислоковані підрозділи, ймовірно, складалися з резервних частин, які російське командування планувало використовувати для посилення своїх сил на Покровському та Торецькому напрямках.

- Перекидання обмежених частин 15-ї та 1-ї мотострілецьких бригад не вплине на ситуацію на Покровському та Торецькому напрямках, оскільки ці сили надто незначні, - йдеться у звіті.