Влада Венесуели видала Кремлю колумбійців, що воювали на боці України

Колумбійців у формі ЗСУ затримали у Каракасі.

eltiempo.com

Російське ФСБ заявило про затримання двох громадян Колумбії, які нібито воювали в Україні на боці ЗСУ як найманці. У РФ не повідомляють подробиці, але ЗМІ запевняють, що чоловіків затримали у Венесуелі та направили до РФ. Про це пише колумбійське видання El Tiempo.

Колумбійці за іменами Олександра Арте та Хосе Арон Медіна було затримано у столиці Венесуели, Каракасі, та екстрадовано до РФ. Сестра одного із затриманих чоловіків повідомила виданню, що увага венесуельських поліцейських привернула те, що вони були одягнені у форму ЗСУ, коли їхали додому до Колумбії із зупинкою в Каракасі.

Влада Колумбії, Венесуели та Росії подію не коментувала. Видання зазначило, що затримання та подальше висилання колумбійців у Каракасі, якщо вона справді була, стала першим відомим випадком екстрадиції до РФ громадян іноземних держав, які воювали на боці України. Пізніше ФСБ РФ виклало відео, на якому, ймовірно, колумбійців ведуть коридором СІЗО "Лефортово", проте не пояснила, яким чином чоловіки потрапили до них. У їх можуть посадити на 15 років.