Українська чемпіонка світу Марта Федіна оголосила про завершення спортивної кар'єри

На рахунку спортсменки – десятки престижних спортивних нагород.

instagram.com/marta_fedina/

Українська синхроністка, дворазова призерка Олімпійських ігор та багаторазова чемпіонка світу Марта Федіна йде зі спорту. Про завершення кар'єри вона повідомила у своєму Інстаграмі.

- Дякую Спорту за все, що маю, за людей, яких зустріла на своєму шляху, чого досягла і тим, ким стала! Спорт зробив мене тією людиною, якою я мріяла стати з дитинства! І я, ні про що не шкодую! Привіт, мир без води, мені здається, що я зовсім не вмію в тобі плавати! Тому час досягти успіхів і в тобі, – зворушливо написала спортсменка.

Федіна зазначила, що у спорт прийшла, коли їй було 5 років і за цей час здобула величезну кількість нагород та перемог. За спортивну кар'єру синхроністка двічі взяла "бронзу" на Олімпійських іграх, 5 разів ставала чемпіонкою світу, 11 разів - чемпіонкою та Європи, а у 2022 році була визнана найкращою синхроністкою Європи. Причину свого рішення чемпіонка не озвучила, але зізналася, що після поразки на Олімпіаді-2024 почала більше цінувати себе та своїх близьких. Федіна наголосила, що останні два роки стали для неї дуже складними.

- Здавалося, що я досягла всього, про що можна мріяти у моєму виді спорту, але завжди хочеться більшого… Ці два роки були складними для кожного українського спортсмена, і я не виняток. Я отримала гіркий досвід поразок, сліз та розпачу. Неприємне відчуття, коли ти не можеш досягти своєї мети, зупиняєшся за крок від неї. Так сталося і з моєю другою Олімпіадою, нам не вдалося відібратися командою до Парижа. Ми гідно зазнали поразки, щоб, зробивши висновки, повернутися сильніше. Після таких «подарунків» долі справді починаєш цінувати себе, свої заслуги та Людей, які були поруч увесь цей прекрасний, цікавий та важкий шлях!, – йдеться у прощальному посту.