В Угорщині відкрили першу державну двомовну школу для українських дітей

Освітній процес у школі здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 класи.

facebook.com/profile.php?id=61563780604797

У Будапешті відкрилася перша державна українсько-угорська двомовна школа для дітей з України. Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ.

– Відкриття цієї школи є важливим кроком на шляху розвитку української всесвітньої спільноти. Забезпечення доступу до освіти рідною мовою є пріоритетом для президента Зеленського та важливою частиною нової комплексної політики МЗС щодо українців за кордоном. Школа в Будапешті не тільки сприятиме збереженню української ідентичності, а й допоможе нашим дітям адаптуватися в іноземному середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння, - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Відкриття школи стало результатом домовленостей президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, досягнутих під час візиту угорського лідера до Києва у липні цього року. Школа запрацювала із суботи, 31 серпня. Освітній процес у школі здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 класи, а програма включатиме вивчення угорської та англійської мов як іноземних. Фінансування навчального закладу провадиться за рахунок коштів державного бюджету Угорщини.