В ЗСУ відреагували на скандал з призначенням Гладкого начальником штабу Сил безпілотних систем

У відомстві закликали перевіряти інформацію перед її опублікуванням.

t.me/DeepStateUA

У Генеральному штабі Збройних сил України опублікували заяву щодо призначення на посаду начальника штабу Командування Сил безпілотних систем. У ньому йдеться про те, що Роман Гладкий підходить на цю посаду, оскільки має великий офіцерський досвід.

- Капітан 1 рангу Роман Гладкий є офіцером із багаторічним досвідом служби у Збройних Силах України та має відповідну військову освіту. У 2020-2023 роках обіймав посади заступника начальника Об'єднаного штабу Командування Об'єднаних сил та заступника Командувача Об'єднаних сил Збройних Сил України. Проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії виконував завдання з різних важливих напрямів, - заявили у Генштабі.

Нині Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебувають у стані формування та розвитку. У відомстві наголосили, що цей процес потребує розуміння, терпіння інформаційної тиші. У зв'язку з цим у ЗСУ закликали громадян та журналістів перевіряти правдивість інформації перед її розповсюдженням.

Напередодні одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що Роман Гладкий, якого призначили на посаду начштабу СБС дружина на росіянці. Також він стверджує, що донька Гладкого виступала на змаганнях під прапором Росії. Пізніше аналітичний портал DeepState повідомив, що начальником штабу СБС призначили Романа Гладкого, якого нібито підозрюють у державній зраді, шпигунстві та корупції.