Акторка Вайнона Райдер зізналася, що у 20 років стала жертвою сексуальних домагань

Артистка розповіла про неприємний період у житті та домагання продюсерів.

REUTERS/Mina Kim

Американська акторка Вайнона Райдер зізналася, що кілька разів стала жертвою сексуальних домагань. В інтерв'ю журналу Esquire артистка розповіла, що вперше це сталося, коли їй було 20 років і вона тяжко переживала через ці події. Зірка не стала називати імен тих, від кого постраждала, але зазначила, що після цього їй важко було зніматися в кіно.

Подібна історія повторилася, коли їй було за 30. Актриса потрапила до «чорного списку» Miramax – компанії, якою Харві Вайнштейн керував разом зі своїм братом Бобом до 2005 року. Під час зйомок фільму "Будинок парфумів" до неї в трейлер став ломитися експродюсер, недвозначно натякаючи, що хоче, щоб вона знялася у його новій картині.

– Це не було нападом. Але це було неймовірно недоречно. Це було дико. Я дійсно розумію, через що пройшли жертви Вайнштейна та інших. Мені пощастило, тому що я був відомий, так що це відбувалося не так часто, як, можливо, якби я був актором-початківцем. Але я пам'ятаю це відчуття у голові: ти ведеш переговори, думаєш про те, що станеться, якщо ти щось скажеш. Ти працюєш над цим, коли ця людина поводитися вкрай страшно, - уточнила актриса.

Райдер також вважає, що, о крім цих зустрічей, були й інші причини, через які Вайнштейн не взяв її на роботу або не дав це зробити іншим. Вайнона припустила, що просто не подобалася продюсеру, тому що "занадто багато знала".

Вайнона Райдер – двічі номінантка на премію "Оскар" та лауреат премії "Золотий глобус". Вона прославилася ролями у таких фільмах, як "Перерване життя", "Маленькі жінки", "Чорний лебідь". Акторка має українське коріння. Родичі її батька до 1917 року проживали у Харкові, а згодом тікали до Румунії від наслідків революції та громадянської війни.